Op 12-jarige leeftijd stond Mitchell voor z’n eerste grote vraagstuk in het leven: “ontwerp een rekenmachine”. Andere kinderen zouden hier een keertje goed om lachen, 1+1 invoeren op hun reeds bestaand rekenwonder, om dan buiten verder te gaan voetballen met vriendjes. 

Mitchell niet. De uitdaging was voor hem te interessant, en samen met z’n vrienden Google en Youtube, ontwikkelde Mitchell in z’n uppie, op jonge leeftijd zijn bloedeigen rekenmachine in Visual Basic. Say whaaat?

Rond deze periode, ontstond ook z’n tweede passie: de liefde voor muziek. Het zelf produceren van muziek (a true developer) leidde hem tot een recente opleiding DJ (leren stopt immers nooit volgens Mitchell), om dan vandaag in z’n vrije tijd muziek te maken. Van zodra z’n eerste nummer de hitlijsten siert, organiseren wij een PeopleWare-PARTY! 

Soms durven we stiekem voor deze rubriek al eens een quote te vragen aan een collega, omtrent de medewerker in de kijker. Het is gewoon leuk om de sfeer op te snuiven tussen rechtstreekse collega’s, die af en toe in hun virtuele kosmos een eigen taaltje spreken. Het antwoord dat we kregen over Mitchell, is ronduit heerlijk:

“Mitchell was binnen het project 1 van de rotsen in de branding. Hij stond altijd klaar om iedereen te helpen en is als jongste van de hoop ZEKER NIET te onderschatten. Denk dat velen een voorbeeld kunnen nemen aan Mitchell. De kennis dat hij bezit op zijn leeftijd is fenomenaal en is zeker iets waar ik naar opkijk.”

BOEM!

Tot slot, als we vragen aan Mitchell, ‘waarom koos je voor een carrière in development?’, krijgen we het volgende overtuigde antwoord met een glimlach: “je kan zoveel mooie dingen maken met programmeren”. 

Wel dat klopt Mitchell, dat kan zeker.  We zijn ontzettend blij dat je die mooie dingen bij ons maakt. 

Heb jij ook zo’n Magic-collega?