Consultants

De externe IT-professional die u een boost geeft

PeopleWare beschikt over alle profielen die in een software ontwikkelingsproject nodig zijn. Dit gaat van projectmanagers over business analisten, functioneel analisten, tot architecten, technical team leads, UX experten, Amazon AWS en Microsoft Azure specialisten, front-end ontwikkelaars, back-end ontwikkelaars, data(base) experten en testers. 

En waarom geen team inhuren in plaats van individuele consultants?

De sterkte van de PeopleWare consultant

PeopleWare consultants die bij de klant werken staan nooit alleen. Achter hen staat een software ontwikkelingsbedrijf met meer dan 27 jaar ervaring. Die onschatbare kennis en praktijkervaring brengt de consultant ook mee naar uw project.

Team as a service

Projecten worden vaak gestaffed met consultants die voor de eerste keer samenwerken en die afkomstig zijn van verschillende consultancy bedrijven. Er worden experten ingehuurd om een DevSecOps omgeving op te zetten, om regels en afspraken en een manier van werken vast te leggen voor het ganse team. Vaak zijn het concepten die voor het team nieuw zijn en die nog niet eerder in de praktijk werden beproefd. 

Het inschakelen van een team maakt komaf hiermee. Het zorgt voor een besparing van geld en tijd. Met een team haal je mensen in huis die elkaar kennen, die reeds met elkaar hebben samengewerkt. Een team kan meteen een eigen beproefde methodiek en werkwijze aanbrengen. Zo krijgt uw project een jumpstart. 

De performantie en efficiëntie van een PeopleWare team ligt beduidend hoger dan bij een eigen samengesteld projectteam. 

Een PeopleWare team kan ingezet worden voor een bepaalde fase van het project (analyse, ontwikkeling, …), of voor de uitvoering van het gehele project.  Een team kan groeien of krimpen in functie van de noden van het project, niet alleen in aantal consultants, maar ook in functie van de expertise die nodig is binnen het project .

_MG_3520

Gedegen opvolging, ook technisch

PeopleWare consultants worden zeer regelmatig ter plaatse opgevolgd, zowel door iemand van HR, als door een technisch professional. Deze technische opvolging is werkelijk uniek

Samen met de consultant kijken we naar de kwaliteit van het uitgevoerde werk en sturen we – in overleg met de klant – bij waar nodig. We streven de hoogste kwaliteitseisen na, niet alleen voor onze eigen interne mensen, maar ook bij de uitvoering van projecten door onze consultants bij de klant. 

Doorgedreven screening

Alle consultants worden bijzonder streng gescreend, niet alleen qua soft skills, maar ook technisch. 

Hierin verschillen we van onze concurrenten, want de lat wordt bijzonder hoog gelegd bij de technische screening. Onze consultants moeten immers aan precies dezelfde voorwaarden voldoen als collega’s die aan in-house projecten werken.

De PeopleWare consultants worden zeer uitgebreid gescreend door een HR, en tevens door technische collega’s die het best geplaatst zijn om te oordelen of de kennis van een kandidaat effectief overeenstemt met wat op het cv staat. 

Expertise

.NET

Als Microsoft Gold Partner zijn we bijzonder sterk in .NET back-end ontwikkeling en ontwerp.

Java

Java back-end ontwikkeling zit al meer dan 20 jaar in het DNA van PeopleWare. 

Front-end

Onze consultants zijn bijzonder straf in en gepassioneerd door Angular en NodeJS. 

Technical lead

Senior consultants die gegronde technische beslissingen nemen en het technisch team aansturen. 

Architectuur

Architecten tekenen voor u een nieuwe architectuur uit binnen de gegeven context of voeren een audit uit wat u al heeft. 

Analyse

Business en functioneel analisten vertalen uw business noden in requirements die als basis dienen voor de product-backlog.

Project management

PMO of project management volgens Prince2 of ITIL. 

AWS en Azure cloud

PeopleWare heeft als Amazon AWS en Microsoft Gold partner heel wat expertise op het vlak van cloud computing. 

Data(base)

De PeopleWare database specialisten weten performantie bottlenecks te voorkomen of op te lossen. 

Flexibele IT-professional nodig? Laat het ons weten!