Sleepscan

Een persoonlijk indrukkingsprofiel

Equilli, het gespecialiseerde matrassenbedrijf, rekent op PeopleWare om de hardware van zijn meetmatras te koppelen met performante software die de beste matras voor elk slaapprofiel aanbeveelt. De software op maat verbindt de meetpunten van de meetmatras met het wetenschappelijk onderzoek van de slaapspecialist. Terwijl klanten een uniek voorstel ontvangen, kunnen de medewerkers van matrassenwinkels de opgemaakte offerte vlotter omzetten naar een bestelling die automatisch bij Equilli terechtkomt. De schaalbare en meertalige software-oplossing resulteert voor Equilli daarnaast in een daling van de installatiekostprijs per winkel.

Een slimme meetmatras

De filosofie van de scale-up uit Boortmeerbeek is dat beter slapen begint bij je matras. Maar hoe weet je welke matras het meest geschikt is? “Bij Equilli neem je plaats op een meetmatras, die rekening houdt met parameters als je lengte, gewicht en slaappositie in zowel zij- als rugligging”, vertelt Vincent Verhaert, managing director van Equilli. “Om al die meetpunten te verbinden met ons wetenschappelijk onderzoek naar de beste matras voor elk slaapprofiel, hadden we nood aan software die de koppeling met de hardware van de meetmatras kon maken. Voor de ontwikkeling van die software werkten we samen met PeopleWare. Hun experts begrepen onze business en onze noden het best.”

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

De software leest de gegevens van de sensoren in de meetmatras en visualiseert die vervolgens in een gebruikersinterface. De medewerkers van Equilli-matrassenwinkels zien zo op basis van de metingen wat de meest geschikte onderdelen zijn om een unieke matras voor de klant samen te stellen. De offerte die op basis hiervan wordt opgemaakt, kan eenmaal goedgekeurd vlot omgezet worden naar een bestelling die automatisch bij Equilli terechtkomt.

“Wij maken unieke software voor unieke bedrijven. Voor Equilli was dat niet anders”, aldus Niels Bartholomeus, account manager bij PeopleWare. “Een grote uitdaging hierbij was om de communicatie tussen de hardware van de meetmatras van een andere leverancier en onze software goed te laten verlopen. We zijn tevreden dat we hierin geslaagd zijn en dat de oplossing perfect functioneert.”

Klaar voor de toekomst

De oplossing voor Equilli omvat meer dan enkel een gebruikersinterface. Aangezien de software op afstand kan beheerd worden, voorziet PeopleWare ook de nodige ondersteuning bij eventuele problemen. “De vele winkels in België en Nederland die Equilli-matrassen verkopen, willen dat de meetmatras altijd werkt. Het is dan ook cruciaal dat een probleem zo snel mogelijk wordt opgelost, want de klant is koning en we willen hem of haar zeker niet laten wachten”, zegt Vincent Verhaert.

De mature software van PeopleWare plaveit tevens de weg naar een zorgeloze toekomst dankzij zijn schaalbaarheid en de mogelijkheid hem in meerdere talen te bedienen. Nieuwe meetmatrassen in winkels kunnen volledig door Equilli zelf geconfigureerd worden, er komt geen IT-expert aan te pas. In combinatie met de bediening op afstand en automatische updates, daalt zo de installatiekost per winkel. Op die manier kan de slaapspecialist met een gerust hart naar uitbreiding in het buitenland kijken.