Slider PeopleWare Werkwijze

Lean, mean, agile en gestructureerd

Projectaanpak

Onze projectmethodologie is integraal gebaseerd op 'Prince2', doch afgestemd op de agile software ontwikkelmethode 'Scrum'. Met 'agile software ontwikkeling' kunnen wij maximaal inspelen op voortschrijdend inzicht en een wijzigende omgeving. Er wordt ontwikkeld in korte iteraties door kleine, zelforganiserende teams, waarin alle benodigde disciplines aanwezig zijn. Door deze methode toe te passen kan PeopleWare sneller en doelgerichter software van een zeer hoge kwaliteit ontwikkelen.

In theorie heeft 'Scrum' geen ontwerpfase. Doch, wij vinden het onontbeerlijk om vooraf toch een functioneel analysedossier samen te stellen. Het is namelijk een zeer cruciaal onderdeel in het project. We proberen niet om het functioneel ontwerp honderd procent waterdicht te krijgen, wel om het zo volledig mogelijk te maken!

Voor de klant stelt PeopleWare een web gebaseerde project workspace ter beschikking (op basis van Atlassian). Hierin staan alle projectgegevens, waaronder projectdocumenten, logboeken, plannen, planningen en nog veel meer. Met diverse dashboards bieden we klanten een volledig transparant en inzichtelijk projectverloop dat garant staat voor een goede samenwerking en een continue kwaliteit.

'Change management' is een heel belangrijk aspect binnen onze visie. De efficiëntie van een softwaresysteem valt of staat door de adoptie ervan door de gebruikers, vandaar dat PeopleWare hier zeer veel aandacht aan besteedt!
1

Luisteren

U kent als geen ander uw eigen organisatie. Wij vinden het belangrijk om nauwgezet naar uw verhaal te luisteren. We willen uw business case en de drijfveren erachter goed begrijpen. De context is minstens even belangrijk als de case zelf.
2

Klankbord

Wanneer we de business case en diens achtergrond perfect kunnen kaderen, meten we ons een klankbord functie aan. Zonder de pretentie te hebben om uw business beter te kennen dan uzelf, confronteren we u met andere inzichten en denkwijzen. We vertellen u wat u beter wel en niet kunt doen in het kader van uw IT-project.
3

Actief meedenken

Door actief mee te denken, kunnen we een meerwaarde bieden aan uw project. Wij zullen met andere, soms verrassende inzichten komen, doch met één doel: uw business nog beter maken!
4

Business case verfijnen

PeopleWare heeft niet enkel hoog opgeleide medewerkers in huis, maar beschikt tevens over bijzonder veel business kennis. Onze kennis en ervaring stellen wij graag ter beschikking om uw business case nog creatiever en innovatiever te maken. Samen kunnen we zo nieuwe opportuniteiten blootleggen.
5

Uitdenken en plannen

Een goede voorbereiding is het ideale recept voor een succesvol project. We zetten de krijtlijnen uit voor het te ontwerpen platform en slaan de brug tussen de business case en de verdere uitwerking ervan.
6

Ontwerpen

Een slim gekozen architectuur, niet enkel in functie van de huidige behoeften, maar tevens rekening houdend met de toekomst, vormt het draagvlak voor het te bouwen systeem. Human interface aspecten, waaronder 'usability', vormen een kritiek aandachtspunt.
7

Bouwen

Het bouwen van de toepassing gebeurt door een multidiciplinair team. Alle projectmedewerkers worden ondergedompeld in uw business case. Wij vinden het immers belangrijk dat iedereen weet waaraan hij of zij precies bouwt. Dit is zeer motiverend en komt de algemene kwaliteit enkel maar ten goede.
8

Ondersteunen

Zowel naar uw interne organisatie als eventueel naar externen, kunnen wij instaan voor de ondersteuning van de toepassing. We verzorgen de eerstelijns en tweedelijns support. Ook het correctief en evolutief onderhoud kan door PeopleWare uitgevoerd worden. Niet onder de vorm van dure supportcontracten, maar wel als een SLA.

Een bewezen aanpak die effectief werkt

Bij PeopleWare gaan we zeer professioneel om met software ontwikkeling. In de eerste plaats is het nog atlijd 'mensenwerk'. Dit betekent echter niet dat het werk ambachtelijk moet georganiseerd worden. Wij zien softwareontwikkeling als een effectief productieproces dat nauwkeurig omschreven is en waarvan de kwaliteitsaspecten glashelder ingebakken zijn.

Contacteer ons nu om uw projectplannen vorm te geven!

PeopleWare NV

+32 3 448 33 38
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Duwijckstraat 17
2500 Lier
 
KBO 0453 834 195

Volg ons

Talk to us